ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ “ΕΚΤΑΚΤΩΣ” ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε., Κ.Ι.Σ., ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠ/ΣΜΟ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ) ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ “ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ” !!

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ-ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟ … 2010 …
Οι κωδικοί (2010)

0371: – Μισθοδοσία αρχιερέων και ιεροκηρύκων 6.200.000 €
2892: – Επιχορήγηση στον εκτός προϋπολογισμού λογαριασμό της ληψοδοσίας του δημοσίου ταμείου “Κεφάλαιο προς πληρωμή μισθού εφημεριακού κλήρου” για κάλυψη του ελλείμματος του 226.000.000,00 €
Έκτακτη επιχορήγηση της Εκκλησίας με τροπολογία Σταϊκούρα-Κεραμέως
Η κυβέρνηση, για ακόμη μία φορά από την έναρξη της πανδημίας, αποφασίζει να ενισχύσει την Εκκλησία.

Έκτακτη επιχορήγηση για «την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας» και «την κάλυψη έκτακτων αναγκών της» λόγω κορονoϊού, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή, οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Μετά την θετική ανταπόκριση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο αίτημα της Ιεράς Συνόδου για αρωγή της ελληνικής Πολιτείας στις ετήσιες δαπάνες μισθοδοσίας και του λαϊκού προσωπικού των εκκλησιαστικών φορέων αλλά και την αύξηση των εξόδων κηδείας έως και 150% από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στο φως έρχεται μία ακόμη επιχορήγηση της Εκκλησίας από την Πολιτεία.

Από 100 στα 250€ η τέλεση της κηδείας με εντολή της Αρχιεπισκοπής – ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο “ΘΕΟΣ” ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΠΟΥ ΚΟΠΗΚΑΝ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΕΠΙ ΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟ 2012

ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ” … ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ … ΚΑΛΟΥΜΕΘΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ … ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ … ” !!!

Το ύψος της επιχορήγησης που θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα καθοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση και θα αφορά την Εκκλησία της Ελλάδος, την Εκκλησία της Κρήτης, τις Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσουτο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας, τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα και τα Θρησκευτικά Νομικά Πρόσωπα του νόμου 4301/14.

Σύμφωνα με την τροπολογία που θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή, η εφάπαξ αυτή επιχορήγηση ,θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο.

ΠΗΓΗ

………………………………………………

………………………………………………

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΦΕΙΟΥ:
Υπενθυμίζεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδας αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μετόχους της Εθνικής Τράπεζας, κατέχοντας 9 εκατ. 300 χιλιάδες μετοχές, δηλαδή το 1,5 του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου.Το ποσοστό αυξάνεται σημαντικά αν συνυπολογιστούν τα 2 εκατ. 300 χιλιάδες μετοχές των κληροδοτημάτων της Μητροπόλεως Ιωαννίνων και οι 300 χιλιάδες μετοχές που ανήκουν στη Μητρόπολη Ηλείας.

5εκ € «δωράκι» του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος για τους δρόμους στα μοναστήρια της Ηλείας !

Τα φτωχά κορόιδα (Λαός) και οι μεγιστάνες του πλούτου (Ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία της Ελλάδος)!!

………………………………………………………..

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΑΡΧΙΡΑΣΟΦΟΡΕ ΣΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΔΩΣΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΧΙ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ Η ΔΙΚΟ ΣΑΣ

………………………………………………………..

501657-1383777_10202124013484498_1828079739_n

……………………………………………………………………

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

Ο Μητσοτάκης δέχτηκε να πληρώσουμε μισθούς και των μη κληρικών υπαλλήλων της Εκκλησίας Πηγή: www.rosa.gr

👆

Κι ενώ η μαθητές μένουν χωρίς σχολικά γεύματα, όπως φαίνεται θα πληρώνουμε και τους μισθούς των μη κληρικών υπαλλήλων της Εκκλησίας.

Σε μία περίοδο ανέχειας, κατά την οποία η κυβέρνηση αφήνει 185.000 μαθητές χωρίς σχολικά γεύματα μέχρι νεωτέρας, επικαλούμενη μάλιστα κάποιο γραφειοκρατικό πρόβλημα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανταποκρίνεται θετικά στο αίτημα της Ιεράς Συνόδου για αρωγή της ελληνικής Πολιτείας στις ετήσιες δαπάνες μισθοδοσίας του λαϊκού προσωπικού των εκκλησιαστικών φορέων.

Την αναλγησία της για ακόμη μία φορά δείχνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που προσποιείται ότι δήθεν μεριμνά για την Παιδεία νομοθετώντας ώστε να βάλει την Αστυνομία στα Πανεπιστήμια, αλλά αφήνει σε μία περίοδο ανέχειας, 185.000 μαθητές χωρίς σχολικά γεύματα.Μάλιστα, το Υπουργείο, ενημέρωσε τους διευθυντές των σχολικών μονάδων που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα σίτισης μόλις την Παρασκευή (τρεις μέρες πριν) ότι από τη Δευτέρα ότι δεν μοιράζονται μέχρι νεωτέρας τα σχολικά γεύματα! Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, κάποιο γραφειοκρατικό πρόβλημα καθιστά, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, αδύνατο το διαμοιρασμό του φαγητού το οποίο καταλήγει σε χιλιάδες παιδιά δημοτικών σχολείων.Το θέμα ανέδειξε το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών του οποίου η ανακοίνωση έχει ως εξής:«Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, με απίστευτη αναλγησία και παντελή έλλειψη προετοιμασίας, αφήνει 185.000 χιλιάδες μαθητές της χώρας χωρίς σχολικά γεύματα, καθώς δεν έχει ακόμη υπογραφεί η νέα σύμβαση για την εκτέλεση του έργου παροχής και διάθεσης των γευμάτων αυτών από τον αρμόδιο φορέα.Οι 1.227 σχολικές μονάδες, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σίτισης, ενημερώθηκαν εντελώς αιφνιδιαστικά στις 26/2 πως από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου σταματά η διανομή των γευμάτων στους μαθητές.Η αιτιολόγηση της διακοπής, στη χορήγηση των σχολικών γευμάτων, είναι η καθυστέρηση στην έγκριση της νέας σύμβασης έργου από το Ελεγκτικό Συνέδριο, λόγω του γεγονότος ότι το Υπουργείο Παιδείας δε φρόντισε να κινηθούν έγκαιρα οι απαραίτητες διαδικασίες που θα εξασφάλιζαν την απρόσκοπτη συνέχεια του προγράμματος. Αποτέλεσμα είναι να παραμένει άγνωστο πότε θα καταστεί δυνατή η επανεκκίνηση της διανομής.Η κυρία Κεραμέως έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα: ελλιπή μέτρα προστασίας στα σχολεία, τα περιβόητα 90.000 tablet δεν έφτασαν ποτέ, τα voucher σε 560.000 μαθητές και φοιτητές ακόμη αγνοούνται, το 100.000.000€ για το ολοήμερο έμεινε εξαγγελία, επιχειρεί να καταργήσει τους αιρετούς στα υπηρεσιακά συμβούλια με τις εκλογές-παρωδία κ.ά. Αποτελεί, όμως, ντροπή για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να αφήσει χωρίς γεύματα χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη κοινωνικοοικονομική συγκυρία. Αποτελεί ντροπή, να αντιμετωπίζει με ερασιτεχνισμό θέματα οργάνωσης και προγραμματισμού, που έχουν να κάνουν με τη σίτιση παιδιών, τη στιγμή που θα μπορούσε να είχε διασφαλίσει τις διαδικασίες ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος.Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. απαιτεί άμεσα από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να πιέσει, ώστε να ολοκληρωθεί το τάχιστο δυνατό η υπογραφή της νέας σύμβασης, προκειμένου κανένα παιδί να μη μένει δίχως φαγητό και παράλληλα να καλύψει την τεράστια αυτή ανάγκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία, με έξτρα κονδύλι και παροχή κρύου συσκευασμένου φαγητού σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.»

TAGS Πηγή: www.rosa.gr

 https://www.rosa.gr/politiki/o-mitsotakis-dextike-na-plirosoume-misthous-kai-ton-mi-klirikon-ipallilon-tis-ekklisias

Ε.ΣΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΤΗΛ : 2114003947

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18:00 ΜΕ 21:00

FACEBOOK Αιγαλεω Εσυ-Αιγαλεω

TWITTER ESY_AIGALEO

BLOGGER E.SY.AIGALEO

ΕΣΥ ΑΙΓΑΛΕΩ YouTube

WEB RADIO  ΑΘΗΝΑ13  ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Ε.ΣΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ  ΑΘΗΝΑ13

TWITCH TV ESY_AIGALEO

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΙΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ Ε.ΣΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

================================

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 

ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ 

ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ 

ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ 

<<ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ>>

👆


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια