ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ετοιμάζουν επιχείρηση εισβολής στον Έβρο... Τουρκικό Bayraktar TB2 σαρώνει από το πρωΐ τη συνοριακή γραμμή αναζητώντας περάσματα!

Ετοιμάζουν επιχείρηση εισβολής στον Έβρο... Τουρκικό Bayraktar TB2 σαρώνει από το πρωΐ τη συνοριακή γραμμή αναζητώντας περάσματα!
 "Επιχείρηση 1453" βρίσκεται σε εξέλιξη στον Έβρο από τους Τούρκους, με ένα μη επανδρωμένο Bayraktar TB2 να σαρώνει την συνοριογραμμή από νωρίς το πρωί. Εκτιμάται ότι η πτήση του τουρκικού UAV αφορά την εύρεση περασμάτων για το δεύτερο κύμα "υβριδικής επίθεσης" λαθρομεταναστών που ετοιμάζει η Άγκυρα.

Το τουρκικό μη επαδρωμένο που ίπταται στον Έβρο σήμερα φέρει τον κωδικό πτήσης "1453" και αποτελεί μέρος του ευρύτερου τουρκικού σχεδίου για αποδυνάμωση της ελληνικής άμυνας μέσω των υβριδικών επιχειρήσεων με "όπλο" τους μετανάστες.

Η επιχείρηση αποστολής μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων στον Έβρο, είναι απλώς μέρος ενός ακόμα μεγαλύτερου σχεδίου, που καταλήγει στα κοιτάσματα ΝΑ της Κρήτης και στο σημείο σύνδεσης των ΑΟΖ Ελλάδος και Αιγύπτου.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένες ενέργειες των Τούρκων, αλλά για κινήσεις σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο αντιπερισπασμού, για την επιχείρηση “οριοθέτησης” τουρκικής ΑΟΖ στην Α. Μεσόγειο, εις βάρος της Ελλάδος.

Δένδιας: «Την επέκταση των χωρικών μας υδάτων δεν θα τη συζητήσουμε με την Τουρκία»... Και γιατί δεν την κάνουμε;





«Την επέκταση των χωρικών μας υδάτων δεν θα τη συζητήσουμε με την Τουρκία, όπως δεν θα τη συζητήσουμε και με καμία άλλη χώρα», κατέστησε σαφές την Πέμπτη ο Νίκος Δένδιας μιλώντας στη δημοσιογράφο Αλεξία Τασούλη στο συνέδριο «Regional Growth Conference: RGC» που πραγματοποιείται στην Πάτρα και συνέχισε:

«Βάσει του Δικαίου της Θάλασσας και της UNCLOS, η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια είναι εθνικό κυριαρχικό μας δικαίωμα.

»Θα το κάνει η χώρα όταν νομίζει, όταν το κρίνει, όταν αυτό υπηρετεί το εθνικό της συμφέρον.

»Η Τουρκία έχει μία ιδιαίτερη αντίληψη των πραγμάτων, καταρχήν δεν έχει συνυπογράψει την UNCLOS, λάθος κατά την άποψή μου αλλά αυτό είναι η τουρκική θέση, κατά δεύτερον έχει εκπέμψει το casus belli απέναντι στην Ελλάδα, το οποίο είναι παντελώς απαράδεκτο, παντελώς απαράδεκτο, είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη, η μόνη το υπογραμμίζω, η οποία έχει εκπέμψει απειλή πολέμου, έχει απειλήσει με πόλεμο άλλη χώρα, εφόσον η άλλη αυτή χώρα ασκήσει νόμιμο δικαίωμά της.

»Η Τουρκία σε αυτό είναι η μειοψηφία του ενός. Και αυτό πρέπει να το υπογραμμίζουμε κάθε φορά, δεν πρέπει να το ξεχνάμε», τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Ε.ΣΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΤΗΛ : 2114003947

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕFACEBOOK Αιγαλεω Εσυ-Αιγαλεω

TWITTERΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18:00 ΜΕ 21:00

 ESY_AIGALEO

BLOGGER E.SY.AIGALEO

ΕΣΥ ΑΙΓΑΛΕΩ YouTube

WEB RADIO  ΑΘΗΝΑ13  ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Ε.ΣΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ  ΑΘΗΝΑ13

TWITCH TV ESY_AIGALEO

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΙΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ Ε.ΣΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 

ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ 

ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ 

ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ 

<<ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ>>



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια