ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΕΙΝΑI ΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ;

ΕΙΝΑI ΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ;

Για πολλά χρόνια, ο μύθος της υποτιθέμενης εβραϊκής καταγωγής των περισσοτέρων Ελλήνων πολιτικών, διακινείται από ακροδεξιούς κύκλους, και αναπαράγεται ακόμη και από ιστοσελίδες με μεγάλη επισκεψιμότητα. Ειδική μνεία γίνεται στους πολιτικούς που κυβέρνησαν μετά την πτώση της χούντας.

Ο ισχυρισμός πολλών άρθρων είναι πως η οικογένεια Μητσοτάκη και μαζί οι περισσότεροι Έλληνες πολιτικοί έχουν εβραϊκή καταγωγή. Επίσης διαβάζουμε ότι η Μικρασιατική Καταστροφή και η Οκτωβριανή Επανάσταση ήταν αποτέλεσμα εβραϊκής συνωμοσίας, ότι δεν υπήρξε Φιλική Εταιρεία, και ότι ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος ήταν πράκτορας.

Αναφορικά με την καταγωγή της οικογένειας Μητσοτάκη, είναι γνωστό πως ως “γενάρχης” προ – προ – προπάππος της θεωρείται ο Κωστής Μητσοτάκης (γερο-Κωστής 1845 – 1898), που γεννήθηκε στη Μονεμβασία της Λακωνίας από Κρητικούς γονείς που είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την Κρήτη, λόγω της εξέγερσης του 1841. Καταγόταν από την οικογένεια των πλούσιων εμπόρων Ανδρεαδάκηδων, από το Χορδάκι του Ακρωτηρίου, οι οποίοι κυνηγημένοι από τους Τούρκους γιατί δεν ήθελαν να πληρώνουν φόρους στο σουλτάνο, αναγκάστηκαν να αλλάξουν το επώνυμό τους σε Μητσοτάκηδες.

Ο γέρο Κωστής νυμφεύθηκε την Κατίγκω (Αικατερίνη) Βενιζέλου, αδερφή του Ελευθερίου Βενιζέλου, μέσω της οποίας η οικογένεια Μητσοτάκη συνδέθηκε συγγενικά με την οικογένεια Βενιζέλου, και τους πολιτικούς κύκλους. Η Κατίγκω ήταν κόρη του Κυριάκου Βενιζέλου, εμπόρου, και της Στυλιανής Πλουμιδάκη, η οποία καταγόταν από το Θέρισο. Η καταγωγή των προγόνων της ήταν από τη Μάνη. Κατά τις οθωμανικές επιδρομές του 1770, ο πρόγονός της Βενιζέλος Κρεβατάς, διέφυγε στη Κρήτη και οι απόγονοί του κράτησαν το μικρό του όνομα, ως επίθετο. Ο πατέρας του εξορίστηκε για 19 χρόνια στη Σύρο από τις τουρκικές αρχές, λόγω της επαναστατικής του δράσης. Το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειάς τους είναι πλήρως εξακριβωμένο και μπορείτε να το δείτε εδώ.

Ο Κυριάκος Κ. Μητσοτάκης (1883–1944), γιος του “γερο-Κωστή”, διετέλεσε βουλευτής Χανίων, όπως και ο αδερφός του Αριστομένης Μητσοτάκης, ο οποίος επιπλέον υπηρέτησε ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας στην κυβέρνηση του Αλέξανδρου Παπαναστασίου. Νυμφεύτηκε την Σταυρούλα Πλουμιδάκη και υπήρξαν γονείς του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.πηγη 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΟΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ. 
Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, Η ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΝΕΑ ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. 











Ε.ΣΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΤΗΛ : 2114003947

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18:00 ΜΕ 21:00

FACEBOOK Αιγαλεω Εσυ-Αιγαλεω

TWITTER ESY_AIGALEO

BLOGGER E.SY.AIGALEO

YOYTUBE ESY.AIGALEO

WEB RADIO  ΑΘΗΝΑ13  ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Ε.ΣΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ  ΑΘΗΝΑ13

TWITCH TV ESY_AIGALEO

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΙΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ Ε.ΣΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 

ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ 

ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ 

ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ 

<<ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ>>




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια