ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Νέο ψήφισμα-κόλαφος του Συμβουλίου της Ευρώπης: «Απαγορεύεται και ο έμμεσος εξαναγκασμός για το εμβόλιο»!

 Νέο ψήφισμα-κόλαφος του Συμβουλίου της Ευρώπης: «Απαγορεύεται και ο έμμεσος εξαναγκασμός για το εμβόλιο»!

 Νέο ψήφισμα-κόλαφος του Συμβουλίου της Ευρώπης: «Απαγορεύεται και ο έμμεσος εξαναγκασμός για το εμβόλιο»!

Νέο «ράπισμα» προς την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί το νέο ψήφισμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο ψηφίστηκε στις 22 Ιουνίου του 2021. 

Το ψήφισμα αναφέρεται στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τονίζει πως αυτά δεν πρέπει μέσω αυτών να εξαναγκάζεται κάποιος να εμβολιαστεί, κάτι που εκθέτει πλήρως την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη. Ενώ είναι ξεκάθαρο πως δεν πρέπει να υπάρχει η οποιαδήποτε έμμεση πίεση για εμβολιασμό. 

Να υπενθυμίσουμε πως και στις 27 Ιανουαρίου 2021 οι εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης κλήθηκαν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά μιας πρότασης η οποία θα διασφάλιζε αφενός ότι ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 δεν θα είναι υποχρεωτικός για όλους τους πολίτες, χωρίς εξαιρέσεις, και αφετέρου ότι οι πολίτες που δεν θα εμβολιάζονται κατόπιν δικής τους προσωπικής απόφασης και αφού έχουν πλήρως ενημερωθεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το επίσημο κείμενο, δεν θα υφίστανται καμία διάκριση.

Στο νέο ψήφισμα αναφέρονται, μεταξύ άλλων τα εξής:

ΑΡΘΡΟ 10: Σε περίπτωση που οι συνέπειες της άρνησης εμβολιασμού – συμπεριλαμβανομένων των συνεχιζόμενων περιορισμών σε σχέση με την απόλαυση των ελευθεριών και τον στιγματισμό – είναι τόσο σοβαρές ώστε να αφαιρεθεί το στοιχείο επιλογής για απόφαση, ο εμβολιασμός ουσιαστικά καθίσταται υποχρεωτικός (σ.σ. αναστολή εργασίας υγειονομικών). Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραβίαση προστατευομένων δικαιωμάτων ή / και να εισάγει διακρίσεις.

Η Συνέλευση υπενθυμίζει το ψήφισμά της 2361 (2020) «Εμβόλια Covid-19: ηθικά, νομικά και πρακτικά ζητήματα», στα οποία κάλεσε τα κράτη μέλη να «διασφαλίσουν ότι οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν υπόκειται σε πολιτική, κοινωνική ή άλλη πίεση για εμβολιασμό αν δεν το επιθυμεί». Οποιαδήποτε έμμεση αδικαιολόγητη πίεση σε άτομα που δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν μπορεί να μετριαστεί, εάν τα πιστοποιητικά για τον Covid19 είναι διαθέσιμα και για άλλους λόγους εκτός από τον εμβολιασμό.ΑΡΘΡΟ 9: Ακόμη και αν τα επιστημονικά στοιχεία είναι επαρκή, προκειμένου να δικαιολογήσουν την ευνοϊκή μεταχείριση των κατόχων πιστοποιητικών Covid19, ενδέχεται να υπάρχουν βάσιμοι λόγοι δημοσίου συμφέροντος για την μη χρήση τους. Η χρήση τους μπορεί να υπονομεύσει την θεμελιώδη σχέση μεταξύ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της υπευθυνότητας και της αλληλεγγύης, η οποία είναι απαραίτητη αναφορικά με την διαχείριση των κινδύνων για την υγεία. Οι δαπάνες για ένα σύστημα Covid pass ενδέχεται να στερήσουν τους λιγοστούς πόρους από άλλα μέτρα που θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά την κοινωνία πιο γρήγορα για όλους.

ΑΡΘΡΟ 13,3: Η Συνέλευση καλεί τα κράτη –μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης να διασφαλίζουν ότι μέτρα όπως το Covid pass που απαλλάσσουν τους κατόχους τους από ορισμένους περιορισμούς στα προστατευόμενα δικαιώματα και ελευθερίες εφαρμόζονται με τέτοιο τρόπο ώστε, αφενός να διατηρείται αποτελεσματική προστασία έναντι της εξάπλωσης του ιού SARS-CoV-, αφετέρου να αποφεύγονται οι διακρίσεις, ιδίως διασφαλίζοντας μεταξύ άλλων ότι λαμβάνεται δεόντως υπόψη η κατάσταση εκείνων που για ιατρικούς λόγους δεν μπορούν, ή, για λόγους προσωπικής άποψης ή πεποιθήσεων, αρνούνται να εμβολιαστούν. Όσον αφορά στην τελευταία ομάδα, (σ.σ. τα κράτη μέλη) πρέπει να διασφαλίζουν ότι οποιοδήποτε σύστημα Covidpass δεν ισοδυναμεί με εξαναγκασμό που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό.πηγη

Ισπανικό δικαστήριο ακύρωσε το νόμο για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς! – Δημιουργείται ισχυρή νομολογία στην ΕΕ

 


Ισπανικό συνταγματικό δικαστήριο απέρριψε το νόμο περί υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στην περιοχή της Γαλικίας, η οποία ήταν και η μοναδική περιοχή στην Ισπανία που είχε εγκρίνει σχετικό νόμο. 

Συγκριμένα, τον Φεβρουάριο είχε εγκριθεί από το Κοινοβούλιο της Γαλικίας με τις ψήφους του PP και την απόρριψη των υπόλοιπων κομμάτων ένας νόμος για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ο οποίος μάλιστα περιείχε κυρώσεις για όσους τον αρνηθούν. Παρόμοιος νόμος δηλαδή με αυτόν που ψηφίστηκε στην Ελλάδα. 

Τότε πολλά κόμματα και πολίτες αντέδρασαν, καθώς κάτι τέτοιο είναι αντισυνταγματικό και δεν γίνεται να υπάρχει ένας νόμος που θα επιβάλλει κυρώσεις σε όσους δεν εμβολιαστούν, καθώς δεν γίνεται να είναι υποχρεωτικοί. 

Ανάμεσα στα κόμματα που είχαν αντιδράσει ήταν το πατριωτικό VOX το οποίο τότε είχε τονίσει: «Το εμβόλιο που πληροί τις απαιτήσεις υγείας πρέπει να χορηγείται εθελοντικά και φυσικά, δωρεάν».

Τελικά το VOX δικαιώθηκε, καθώς στις 22 Ιουλίου 2021 το ισπανικό συνταγματικό δικαστήριο αποφάσισε την ακύρωση του νόμου περί υποχρεωτικού εμβολιασμού της Γαλικίας. Να σημειώσουμε πως με αυτό τον τρόπο δημιουργείται και ισχυρή νομολογία μέσα στην Ευρώπη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Όσα αναφέρει η απόφαση: 

«Το Συνταγματικό Δικαστήριο συμφώνησε με την αναστολή του υπ. αριθ. 38.2 β) του νόμου 8/2008, της 10ης Ιουλίου, για την υγεία στη Γαλικία, ο οποίος εξουσιοδοτεί τις περιφερειακές υγειονομικές αρχές να επιβάλλουν υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες της Γαλικίας, προκειμένου να ελέγχουν τις μεταδοτικές μολυσματικές ασθένειες ( όχι μόνο Covid-19) σε καταστάσεις σοβαρού κινδύνου για τη δημόσια υγεία.

Η απόφαση, της οποίας ο εισηγητής ήταν δικαστής Andrés Ollero, αιτιολογεί ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν είναι προληπτικό μέτρο που προβλέπεται ρητά στον Οργανικό Νόμο 3/1986, για ειδικά μέτρα σε θέματα δημόσιας υγείας, και συνεπάγεται καταναγκαστική σωματική παρέμβαση και ασκείται παρά τη βούληση του πολίτη, ο οποίος πρέπει να υποβληθεί σε εμβολιασμό εάν το μέτρο αυτό εγκριθεί, υπό την επιβολή ποινής λόγω κύρωσης, σε περίπτωση αδικαιολόγητης άρνησης εμβολιασμού.

Η αμφισβητούμενη εντολή θα μπορούσε να προκαλέσει ορισμένες και αποτελεσματικές ζημιές που μπορεί να είναι ανεπανόρθωτες ή δύσκολες στην επισκευή, στο βαθμό που ο εμβολιασμός μπορεί να επιβληθεί παρά της βούλησης του πολίτη. Αντίθετα, το Συνταγματικό Δικαστήριο δεν άρει την αναστολή που επηρεάζει τις υπόλοιπες διατάξεις του άρθρου. 38.2 του εν λόγω νόμου.

Μαδρίτη, 22 Ιουλίου 2021.»

ΠΗΓΗ:


Ε.ΣΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΤΗΛ : 2114003947

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18:00 ΜΕ 21:00

FACEBOOK Αιγαλεω Εσυ-Αιγαλεω

TWITTER ESY_AIGALEO

BLOGGER E.SY.AIGALEO

YOYTUBE ESY.AIGALEO

WEB RADIO  ΑΘΗΝΑ13  ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Ε.ΣΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ  ΑΘΗΝΑ13

TWITCH TV ESY_AIGALEO

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΙΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ Ε.ΣΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 

ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ 

ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ 

ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ 

<<ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ>>


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια